textilkonstnär, hantverkare och pedagog

Ledighetens sista dagar

Jag var i Vanhaniemi över jul och nyår tillsammans med föräldrar, syskon och syskonbarn och Sniff förstås. En gång bröt jag ihop och då lånade jag den bästa bilen och körde till Kattilakoski för att få en stund för mig själv. Höra forsens brus och spana på utterspår.

Strax efter nyår då vi egentligen skulle åka hem slog kylan till och vi blev kvar i -35 två dagar extra, som kallast var temperaturen nere på -38. Den tredje dagen var temperaturen uppe på -28 och pappa hade donat med bilarna i två dygn för att de skulle fungera så då åkte vi tillbaka till Luleå. Här hade vattnet fryst i det gårdshus som jag hyr och det dröjde inte länge förrän jag fick köldlarm även från Korsträsk. Det visade sig att vattnet hade fryst där också. Korsträsk är åtgärdat men gårdshuset är oroväckande oförändrat. Jag har nu tagit till det hårda artilleriet och tagit in kupévärmaren för att punktmarkera under köksskåpen. I hopp om att det ska släppa.

Jag hade en tanke om att börja jobba efter nyår men med alla de här oförutsedda händelserna var det för svårt att koncentrera sig så jag har skjutit jobbstarten till imorgon. Då är det dags att styra upp livet igen, med eller utan vatten!